Värmebölja

Inte kunde jag tro för drygt en vecka sedan, att denna sommarvärme skulle hålla i sig. Dag efter dag har det slagits årsrekord. För någon dag sedan var det t ex den varmaste dagen i Lund sedan man började dokumentera mätningarna där år 1753, alltså för mer än 250 år sedan.

Fast nu när det kalla vädret kommer, så kommer även värmeåskvädren med allt vad det för med sig. I söndags t ex stod tågen i södra Sverige stilla sedan blixten slagit ner i något ställverk i Hässleholm. Igår stod ett X 2000-tåg mellan Stockholm och Göteborg stilla i sex timmar utan vare sig luftkonditionering eller tillräckligt med vatten till passagerarna. Till råga på allt fick de av säkerhetsskäl inte gå ur tåget. Puh! ...snacka om avigsida på värmen som vi annars längtar så efter.

Men det har självklart varit jätteskönt för många personer. I synnerhet de som har påbörjat sin semester har ju haft tur med vädret kan man säga.

Annars är det inte så mycket som händer. Har dessvärre inte haft tid att gå på så många sommarreor men det kanske kan bli bättring där.

Kram på er alla! :-)



Kommentarer
Postat av: Lisa

Ja, vi håller på att smälta bort här i "storstads"-värmen :-)

2010-07-20 @ 22:36:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0