Värmen håller i sig...; Puh!

Sommaren håller sitt grepp om oss. Högtrycket (eller högtrycken om det nu är flera, vet inte så noga...) har verkligen långtidsparkerat här. Snart kommer väl gatukontoren och utfärdar parkeringsböter för nu börjar det gå över tiden...

Nåja, på tal om att gå över tiden; statistiker säger att det föds särskilt många barn, sisådär nio månader efter industrisemestern. Denna gång tror jag dock att statistiken kommer att visa annat; för vem har lust eller ork att hålla på i denna värme, eller???

Jag skall i alla fall inte klaga, för jag vet att snart sitter vi där igen med kyla och snö till knäna och med krånglande tåg och annat elände...

Nog bubblat för idag!

Passar på att uppdatera bloggen med ett par nya bilder.

Kram på er alla! :-)








* Blus: Svart luftig med kort ärm, (Liten privatägd boutique)

* Kjol: Rosa, (Lidex)

* Strumpbyxor: Svarta, 40 den, (Åhléns)

* Skor: Svarta pumps, klackhöjd 7,5 cm, (King Size Skor)



Värmebölja

Inte kunde jag tro för drygt en vecka sedan, att denna sommarvärme skulle hålla i sig. Dag efter dag har det slagits årsrekord. För någon dag sedan var det t ex den varmaste dagen i Lund sedan man började dokumentera mätningarna där år 1753, alltså för mer än 250 år sedan.

Fast nu när det kalla vädret kommer, så kommer även värmeåskvädren med allt vad det för med sig. I söndags t ex stod tågen i södra Sverige stilla sedan blixten slagit ner i något ställverk i Hässleholm. Igår stod ett X 2000-tåg mellan Stockholm och Göteborg stilla i sex timmar utan vare sig luftkonditionering eller tillräckligt med vatten till passagerarna. Till råga på allt fick de av säkerhetsskäl inte gå ur tåget. Puh! ...snacka om avigsida på värmen som vi annars längtar så efter.

Men det har självklart varit jätteskönt för många personer. I synnerhet de som har påbörjat sin semester har ju haft tur med vädret kan man säga.

Annars är det inte så mycket som händer. Har dessvärre inte haft tid att gå på så många sommarreor men det kanske kan bli bättring där.

Kram på er alla! :-)



Högsommar

Nu råder det verkligen värmebölja över stora delar av landet. Det är inte bara på dagarna som det är varmt och över 25 grader utan det är även tropiska nätter, dvs temperaturen på natten är över 20 grader. Puh...! Men man skall inte klaga. Tänk er bara tillbaka knappt ett halvår och kom ihåg hur det var när tågen stod stilla för att växlarna hade frusit fast!

Något positivt med att det är varmt och alla är på badstranden, är att i affärerna är det ganska tomt. Det är nu som man skall passa på att handla för överallt står det, SALE, REA osv med angivande av 50 %, 60 % eller mer i rabatt. Det gäller för handeln att bli av med vårens kollektion nu när höstens kollektion snart står för dörren. Samtidigt är det ekonomiska läget fortsatt jobbigt och de vet ju inte vad som komma skall.

Nog bubblat för idag!

Passar på att uppdatera bloggen med ett par nya bilder.

Kram på er alla! :-)


 





* Klänning: Vit med svarta horisontella ränder, (Lindex)

* Strumpbyxor: Svarta, 40 den, (Åhléns)

* Skor: Svarta pumps, klackhöjd 7 cm, (Gabor)



RSS 2.0